Dansk lampeklenodie kommer styrket ud af ejerskifte

Det gav tilsyneladende lampeproducenten Louis Poulsen et tiltrængt skub, da kapitalfonden Polaris i 2014 købte virksomheden af en italiensk koncern.

De økonomiske nøgletal har i hvert fald vist positive tendenser, som blev forstærket med offentliggørelsen af selskabets regnskab for 2015.

Det viser et driftsresultat på 89 millioner kroner mod 62 millioner kroner i 2014, og omsætningen er øget med 10 procent til 716 millioner kroner.

- Udviklingen af nye produkter er accelereret, og vi forbedrede lønsomheden markant i et år med fokus på effektivisering og en række forandringer på de indre linjer.

- Sammen har vi udfordret konventionerne og gentænkt vores måde at gøre tingene på, og det skaber resultater, siger administrerende direktør Christian Engsted i en kommentar.

Louis Poulsen har det forgangne år sendt nye lampeserier på markedet og har samtidig åbnet showrooms i Oslo, London og Los Angeles, ligesom man har forstærket salgsindsatsen over for restaurationsbranchen og detailkæder.

Selskabet forventer i 2016 at øge omsætningen og driftsresultatet. Forventningerne knytter sig blandt andet til det amerikanske marked.

Louis Poulsen har hovedkvarter i København, mens produktionen foregår i Vejen.

Selskabet producerer blandt andet en stribe danske lampeklassikere designet af Poul Henningsen, Arne Jacobsen og Verner Panton.

75 procent af selskabets salg ligger i udlandet.

/ritzau/

Dagens Gossip