Dansk landshold kan køre om sejr i Danmark Rundt

Det danske landshold, kendt som PostNord Danmark-holdet under årets Danmark Rundt, bliver formentlig det stærkeste rød-hvide hold i løbets historie.

Sådan lyder det samstemmende fra både løbsdirektør Jesper Worre og holdets sportsdirektør Anders Lund.

Derfor tror sidstnævnte også på, at det sammensatte hold kan gå hen og vinde løbet for første gang siden 1987, hvor Kim Andersen sejrede.

- Det er altid svært at spå om, men jeg vil i hvert fald sige, at vi kommer med nogle af løbets favoritter, så hvorfor ikke, siger Anders Lund til Ritzau.

Sidste års vinder Christopher Juul-Jensen samt Magnus Cort har begge fået grønt lys fra Orica-Greenedge til at stille op for landsholdet, og adskillige andre profiler kan meget vel følge trop.

Afhængigt af om de respektive hold stiller til start selv eller i stedet tillader sine danske ryttere at køre for landsholdet, så kan folk som Matti Breschel (Cannondale), Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept), Lars Bak (Lotto-Soudal), Michael Mørkøv (Katusha) og Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin) slutte sig til holdet.

Ifølge Anders Lund har alle ryttere tilkendegivet, at de gerne vil køre, hvis de får tilladelse, og det tror han på, de får.

- Jeg tror faktisk, det bliver relativt let, fordi alle de hold, som ikke kommer, ved jo godt, at danskerne gerne vil køre. Det vil de jo ikke stille sig i vejen for, siger han.

Samtidig vil løbet for OL-aspiranterne være en ideel forberedelse.

- For dem, som er inde i billedet til OL, så er Danmark Rundt jo en fin forberedelse at køre. Det er et godt løb at køre, og man får noget fart i benene. Og hvis du ikke kører Tour de France, så har du også brug for et cykelløb der, forklarer Anders Lund.

Løbsdirektør Jesper Worre lægger da heller ikke skjul på, at han gerne ser landsholdet få succes i løbet.

- Det vil være vanvittigt godt for løbet. Det vil jo næsten værre større, hvis Christopher Juul-Jensen kan forsvare sin sejr for landsholdet, end hvis han vinder for Tinkoff eller Orica-Greenedge, siger Worre.

Løbet starter 27. juli i Herning og slutter 31. juli på Frederiksberg.

/ritzau/

Dagens Gossip