Dansk landsholdsspiller skifter hjem til svensk ishockey

Den danske landsholdsspiller Morten Madsen rykker efter tre år i tyske Hamburg Freezers tilbage til svensk ishockey, hvor han har indgået en kontrakt med SHL-klubben Karlskrona HK.

Det oplyser den svenske klub på sin hjemmeside.

Sportschef Michael Sundlöv glæder sig over at tilknytte den 29-årige dansker, som tidligere i karrieren har spillet over 200 kampe i Sveriges bedste ishockeyrække.

- I Morten får vi den sidste brik ind på holdet. Han er en stabil spiller, som arbejder hårdt. Morten har spillet på højt niveau længe, og han har repræsenteret Danmark ved flere VM-slutrunder og kommer med stor erfaring, siger sportschefen.

Morten Madsen var med på det danske landshold, der i maj opnåede en ottendeplads ved VM i Rusland. Han scorede en enkelt gang og blev noteret for to assist i turneringen.

Som teenager rykkede Morten Madsen i 2003 fra Rødovre til den svenske klub Västra Frölunda. Her spillede han i tre år, inden turen gik til nordamerikansk hockey, hvor han opnåede spilletid i Victoriaville Tigres, Houston Aeros og Texas Wildcatters.

Dernæst røg Morten Madsen retur til Sverige, hvor han i fire år spillede for Modo, inden turen i 2013 gik til Hamburg.

I 2005 blev Morten Madsen draftet til NHL af Minnesota Wild, men han har aldrig spillet i verdens bedste ishockeyliga.

/ritzau/

Dagens Gossip