Dansk legende: Fantastisk at få Magnussen i Formel 1

Det er en af de helt store dage for dansk motorsport. Nyheden om Kevin Magnussens kontrakt med McLarens Formel 1-team for hele 2014 glæder den tidligere racerkører John Nielsen.

- Det er fantastisk. Der er 22 pladser i Formel 1, og der er en hel verden, der vil køre der. At vi kan få en dansker med dér er fantastisk.

- Og at vi så får en dansker med på et af de historisk bedste teams i Formel 1 er endnu mere sindssygt. Det er kun en understregning af, at der er et talent, som andre også tror på, siger John Nielsen.

Kevin Magnussen skal dog levere varen fra start, og det kan han også, vurderer John Nielsen.

Han kan ifølge John Nielsen komme på højde med den afdøde tredobbelte verdensmester Ayrton Senna, den regerende verdensmester Sebastian Vettel samt de tidligere verdensmestre Fernando Alonso og Lewis Hamilton.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Kevin Magnussen er en usleben diamant. Han har et talent i klasse med Senna, Hamilton, Alonso og Vettel. Det er jeg overbevist om.

- At sige, at han skal i Formel 1 og lære, det er der ikke tid til i dag. Han skal præstere, og det er han også selv klar over, og det tror jeg også, at han kan, fastslår John Nielsen.

Hvis McLaren ikke er i stand til at skabe en Formel 1-bil, som kan køre med om topplaceringerne i VM-serien, så skal Kevin Magnussen forsøge at overgå holdets anden kører Jenson Button.

- Uanset hvor god en bil et hold laver, så er det sådan, at den eneste, man kan måle sig med, er den anden mand i teamet - i den samme bil.

- Og der er det helt klart, og hvis McLaren laver en vinderbil næste år, så kæmper de om podieplaceringer og point og så videre.

- Men hvis ikke de gør det, så kæmper de mod hinanden, og der skal Kevin selvfølgelig markere sig og være den hurtigste af de to, siger John Nielsen.

McLarens mexicanske kører Sergio Perez meddelte onsdag aften, at han stoppede med udgangen af denne sæson, og det ledige sæde overtages altså af Kevin Magnussen.

/ritzau/

Dagens Gossip