Dansk løbestjerne fri af kræftmistanke

På søndag løbes Berlin Marathon i den tyske metropol, og her er to af Danmarks bedste løbere med på startstregen i form af Lars Budolfsen og Jesper Faurschou. Men den absolut bedste maratonløber herhjemme gennem de seneste år, Henrik Them Andersen fra Sparta, mangler.

Henrik Them havde ellers satset på at løbe Berlin og forbedre den personlige rekord han satte på 2.16.06, men han har været tvunget til at melde afbud på grund en skade. En knude i låret, som lægerne frygtede var kræft. Men i denne uge har han fået besked, om at han ikke længere behøver at frygte, at den potentielt dødbringende sygdom har taget bo i hans krop.

- De fandt heldigvis ud af, at knuden var godartet, og det er jeg jo glad for.

- Det er dejligt, at den tunge sky, der hang over mig, er væk. Alt andet blev lige pludseligt relativt. Jeg kunne ikke overskue andet, indtil jeg fik at vide, at det her var godt. Det var først der, at jeg igen begyndte at tænke sportslige ambitioner.

Nu venter der en operation, hvor knuden skal fjernes. Og når den er væk, begynder genoptræningen for den 31-årige maratonløber.

- Selve knuden sidder på en nervebane, så du skal igennem nogle muskelfibre for at komme ind til den. Det skal have tid til at gro sammen igen, og derfor kan jeg ikke træne de første to-tre uger. Lige så snart det er helet, kan jeg begynde at træne igen, forklarer Henrik Them, der skal opereres fredag.

Målsætningen er stadig at løbe et hurtigt halvmaraton ved VM i Københavns gader næste forår, inden det gælder årets store mål: Marathon ved EM i Zürich.

Men efter VM-løbet i Danmark i slutningen af marts, satser han på at løbe en hurtig maraton-tid for at konsolidere sin EM-udtagelse.

- Jeg regner med enten at løbe i London eller i Rotterdam, og mit mål er komme ned i nærheden af 2.12. Jeg håber, at Lars og Jesper løber godt i Berlin på søndag, for så bliver jeg presset til at løbe hurtigt i foråret, og det kan virkelig motivere mig, siger Henrik Them.

Dagens Gossip