Dansk målmand redder 30 skud i Anaheim-sejr

Frederik Andersen har fået en fremragende start på sin nye tilværelse som Danmarks første målmand i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Hans klub, Anaheim Ducks, ligger helt i toppen med flest point af samtlige hold i den stærke liga, og den tidligere Herning- og Frederikshavn-målmand får store roser, når han får spilletid på isen.

Natten til fredag blev Frederik Andersen igen foretrukket i Anaheim-buret frem for rutinerede Jonas Hiller, og danskeren levede op til hjemmepublikummets forventninger, da Los Angeles Kings blev besejret 2-1 foran 17.000 tilskuere i Anaheims Honda Center.

De stærke gæster vandt ellers skudstatistikken med 31-21, men Frederik Andersen blev noteret for 30 redninger, og så var grunden lagt til en ny Anaheim-sejr.

Det var 16. gang i denne sæson, Andersen fik spilletid, og 13. gang, han kunne skøjte fra isen med en sejr.

Knapt så godt gik det hans landsmænd i New York Islanders, hvor Frans Nielsen og Peter Regin igen var placeret side om side i andenkæden.

Selv om de begge havde en assist til Islanders' fjerde mål, kunne vennerne fra Herning ikke forhindre et hjemmenederlag på 4-6 til Pittsburgh Penguins, der havde Canadas kommende OL-kaptajn Sidney Crosby som den store profil.

I en kamp mellem nummer et og to på NHL's topscorerliste udvidede Crosby sit forspring til Islanders' John Tavares.

Penguins-stjernens ene mål og to assist bragte ham op på samlet 72 målpoint i denne sæson. Tavares er noteret for 63.

/ritzau/

Dagens Gossip