Dansk mand tiltalt for hundetyveri

En dansk mand i 50-års alderen er blevet tiltalt for hundetyveri i Sverige, efter han sidste år bortførte en hund fra et supermarked. 

Tyveriet skete i september, da hundens ejer efterlod den lille hund af racen 'West highland white terrier' foran et supermarked i Göteborg. Selvom han kun var væk i få minutter, nåede den danske mand at tage hunden med sig. 

Dagen efter mødte hundens ejere den danske mand i samme område, hvor han kom gående med hunden. Da hun konfronterede danskeren med tyveriet, skreg han ind i hovedet på hende, at det var hans hund. 

Danskeren forlader butikken med hunden (Foto: Politi)

Det lykkedes parret at få hunden tilbage fra den aggressive dansker, men da de senere samme dag skulle lufte hunden, stødte de igen på danskeren. 

- Han råbte, at det var hans hund, og jeg blev så bange, at jeg løb hjem, siger ejeren, Kiki Leino, til Expressen. 

Danskeren blev tiltalt for tyveriet fredag, og blandt bevismaterialet indgår der en overvågningsfilm fra supermarkedet, der viser danskeren gå stille og roligt ind og tage hunden. 

Den danske mand med hunden, han havde bortført kort forinden 

- For mig er det vigtigt, at han får en påtale, så han forstår, at man ikke skal gøre noget. Men jeg ønsker ikke, at han får en decideret straf, siger Pertti Leino til Expressen.

Hunden var allerede syg, da den blev bortført, og kort før jul måtte den efter samråd med en dyrlæge aflives. 

- Havde vi ikke fået ham tilbage, og han var død et andet sted, ville det være et traume for livet. Nu kunne han sove ind i vores arme, og det er en trøst, siger han. Han håber, episoden kan være en advarsel for andre hundejere. 

- Det er vigtigt, at folk får at vide, hvad der skete for os, så det samme ikke sker for andre. Jeg vil råde folk til at være forsigte med deres hunde, siger han. 

 

Dagens Gossip