Dansk maraton-kvinde tager teten i stor hjælpeorganisation

Danske Anne-Birgitte Albrectsen bliver øverste chef for den humanitære organisation Plan International. Hun tiltræder stillingen til september i år, oplyser organisationen på sin hjemmeside.

Anne-Birgitte Albrectsen har 25 års erfaring inden for international udviklingsarbejde og bor til daglig i New York, hvor hun bestrider jobbet som vice-eksekutivdirektør i FN's Befolkningsfond, UNFPA, som fremmer kvinders, mænds og børns ret til sundhed og ligeværd.

Dermed skifter den 47-årige jurist fra en post som en af de højest placerede danskere i FN-systemet.

- Jeg er begejstret over den nye rolle og glad for at tage imod jobbet. Ethvert barn og ungt menneske - herunder de mest sårbare - har et enormt potentiale, siger Anne-Birgitte Albrectsen i en kommentar.

Plan er en af verdens største humanitære organisationer med fokus på børn.

Organisationen arbejder med langsigtet udvikling og nødhjælp i 52 af verdens fattigste lande i Afrika, Asien og Latinamerika.

- At investere i deres rettigheder og engagere dem i beslutningsprocessen er en investering i en bedre fremtid for os alle, siger Anne-Birgitte Albrectsen.

Hun tager over fra Nigel Chapman, som forlader stillingen ultimo august.

Anne-Birgitte Albrectsens jobskifte sker efter en omfattende eftersøgning efter den rette kandidat, lyder det.

Hun har været vidt omkring i sin karriere, og efter at hun blev uddannet jurist i 1991 fra Københavns Universitet, har hun blandt andet været kontorchef i Danida og centerchef i Udenrigsministeriet.

Over sommeren flytter Anne-Birgitte Albrectsen med sin mand til Storbritannien, hvor Plan Internationals hovedkvarter ligger.

Anne-Birgitte Albrectsen er efter sigende en ivrig løber, har deltaget i maraton og i 2008 blev hun Ridder af Dannebrog.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip