Dansk maratonløber mister nordisk titel i slutspurten

Den danske maratonløber Abdi Hakin Ulad måtte lørdag i Allerød afgive sin nordiske titel på distancen 10.000 meter.

Det 24-årige danske OL-håb førte ellers det meste af løbet foran svenskeren David Nilsson.

Men på sidste omgang havde den blågule løber den klart hurtigste finish, og sejrsmarginen blev i sidste ende på over otte sekunder.

- Det kom lidt bag på mig, at maratonløbet i Hamburg stadig sad så meget i mine ben. Men det er måske ikke så overraskende igen, og nu gælder det bare om at blive helt frisk igen, siger Abdi Hakin Ulad i en pressemeddelelse.

Hos kvinderne fik det danske guldhåb Simone Glad undervejs maveproblemer. Efter at have ført den første halvdel af løbet endte hun uden medalje på en fjerdeplads - over et minut efter vinderen, den 43-årige finne Laura Markovaara.

Både Abdi Hakin Ulad og Simone Glad kunne dog drage hjem med en guldmedalje, eftersom det danske mesterskab var indlagt i de nordiske mesterskaber.

Abdi Hakin Ulad, som har somaliske rødder, satte i april den bedste danske maratontid siden 1989, da han deltog i Hamburg Marathon.

I karrierens blot andet maratonløb blev Abdi Hakin Ulad nummer 11 i Hamburgs gader i tiden 2 timer, 14 minutter og 3 sekunder og sikrede en dansk OL-billet i disciplinen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip