Dansk maratonløber mister nordisk titel i slutspurten

Den danske maratonløber Abdi Hakin Ulad måtte lørdag i Allerød afgive sin nordiske titel på distancen 10.000 meter.

Det 24-årige danske OL-håb førte ellers det meste af løbet foran svenskeren David Nilsson.

Men på sidste omgang havde den blågule løber den klart hurtigste finish, og sejrsmarginen blev i sidste ende på over otte sekunder.

- Det kom lidt bag på mig, at maratonløbet i Hamburg stadig sad så meget i mine ben. Men det er måske ikke så overraskende igen, og nu gælder det bare om at blive helt frisk igen, siger Abdi Hakin Ulad i en pressemeddelelse.

Hos kvinderne fik det danske guldhåb Simone Glad undervejs maveproblemer. Efter at have ført den første halvdel af løbet endte hun uden medalje på en fjerdeplads - over et minut efter vinderen, den 43-årige finne Laura Markovaara.

Både Abdi Hakin Ulad og Simone Glad kunne dog drage hjem med en guldmedalje, eftersom det danske mesterskab var indlagt i de nordiske mesterskaber.

Abdi Hakin Ulad, som har somaliske rødder, satte i april den bedste danske maratontid siden 1989, da han deltog i Hamburg Marathon.

I karrierens blot andet maratonløb blev Abdi Hakin Ulad nummer 11 i Hamburgs gader i tiden 2 timer, 14 minutter og 3 sekunder og sikrede en dansk OL-billet i disciplinen.

/ritzau/

Dagens Gossip