Dansk mester: Jeg beundrer Rolf

De to har også fundet hinanden, efter Lander viste, at han havde talent for cykelløb. Det var således Rolf Sørensen, som hjalp Lander med at komme til Team BMC, hvor han netop er gået i gang med sin første sæson som professionel.

Rolf Sørensens indrømmelse af doping, betyder intet for Lander.

- Jeg respekterer Rolf lige så meget, som jeg altid har gjort. Jeg synes, han er en stor cykelrytter. Der var åbenbart mange, som tog doping, da han kørte, så jeg vil næsten sige, at han vandt på lige fod.

- Jeg beundrer stadig det, han gjorde, og de resultater han lavede. Når man er ude og køre cykelløb, så er det fedt at se hans navn på listen. Så føler jeg mig stolt over, at han har hjulpet mig. 

Har Rolf Sørensen nogensinde nævnt doping overfor dig?

- Nej, det har han ikke. Det kan du være helt sikker på. Der har aldrig været en person i mine ti år som cykelrytter, som har nævnt doping overfor mig. Det har aldrig været aktuelt, og det er også derfor, det er så uvirkelig for mig, for jeg har aldrig set det, og jeg er aldrig blevet tilbudt noget.

At Rolf Sørensen har taget doping var næppe nogen overraskelse for nogen. Men endnu engang betyder det, at cykling kommer i fokus for doping. Det irriterer en ung rytter som Lander.

- Det er frustrerende hele tiden at høre om gamle historier, når man aldrig har været en del af det. Det er kun noget, jeg har set i fjernsynet. Jeg lærte at kende Rolf, efter han var stoppet med at cykle, så jeg har aldrig nogensinde set noget af den verden, han har været med til. Jeg kommer fra en helt anden generation, hvor man absolut tager afstand til sådan nogle ting.

Dagens Gossip