Dansk mester stopper karrieren

Vi har set det sidste til Brian Vandborg i det professionelle cykelfelt. I en alder af 32 år har den regerende danske mester i enkeltstart valgt at stoppe karrieren som pengerytter.

- Tak til jer, der har fulgt mig, tak til cykelverden. Det har været 10 fantastiske år. Nu er det de unges tur. #farvelogtak, skriver Vandborg på Twitter.

Brian Vandborg har i en årrække markeret sig som en stærk hjælperytter i det professionelle felt.

Men han fik ikke sin kontrakt med Cannondale-holdet forlænget. Det har fået ham til at erkende, at det ikke er muligt at finde et nyt job i feltet på tilstrækkeligt attraktive vilkår til næste sæson.

Vandborg vandt DM i enkeltstart to gange. Første gang i 2006. Dengang blev han også overraskende nummer fire ved VM i den disciplin.

Han har også vundet etapesejre i Tour of Georgia og i Tour de l'Ain.

Fire gange har Brian Vandborg kørt Tour de France. I år som hjælperytter for fænomenet Peter Sagan.

Den professionelle karriere begyndte med tre sæsoner hos Team CSC fra 2004 til 2006. Derefter fulgte et år hos Discovery Channel i 2007, inden han kom hjem til en enkelt sæson hos det danske talenthold Team GLS for at få karrieren i gang igen.

Herefter kom han tilbage i professionelle felt med to sæsoner som hjælperytter for Ivan Basso hos Liquigas-holdet, inden han blev genforenet med Bjarne Riis en enkelt sæson hos Saxo Bank-Sungard i 2011. Rytter-karrierens sidste arbejdsgiver blev Cannondale-holdet.

Dagens Gossip