Dansk Metal: DFs nej til patentdomstol koster arbejdspladser

»Patenter er afgørende for danske virksomheder i dag og bliver endnu vigtigere fremover. Derfor skal Danmark være med allerede fra begyndelsen, når Patentdomstolen træder i kraft primo 2015. Alt andet vil være direkte skadeligt for dansk erhvervsliv,« siger Jens Boe Andersen.

Han påpeger, at Patentdomstolen vil give innovative danske virksomheder konkurrencedygtige vilkår og dermed være med til at fastholde vækstskabende arbejdspladser i Danmark.

»Vi har brug for at kunne fastholde og tiltrække udenlandske investeringer til Danmark, og her spiller et velfungerende patentsystem en afgørende rolle,« siger han.

Derfor undrer han sig også over, at Dansk Folkeparti bruger spørgsmålet om EU-Patentdomstolen til »et politisk spil«.

»Vi har en stærk tradition i Folketinget for at sikre danske virksomheder lige vilkår i konkurrencen, og derfor er vi med i det europæiske patentsamarbejde og har været det siden 1990. Lige nu spiller Dansk Folkeparti hasard med danske job og gør noget, som alle burde være enige i, til et indenrigspolitisk spil. Derfor håber vi, at Dansk Folkeparti besinder sig, så folkeafstemningen kan undgås,« siger Jens Boe Andersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip