Dansk Metal: Flaskehalse kan tage toppen af opsving

Mange danske industrivirksomheder har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Det viser en stor undersøgelse fra Dansk Metal.

Næsten 40 procent af de tillidsmænd, der er organiseret i Dansk Metal, melder således om flaskehalsproblemer ifølge Børsen.

- Udfordringen med at skaffe kvalificeret arbejdskraft bliver en af de største for vores samfund de næste år, og løser vi ikke udfordringen, så frygter jeg, at nogle industrivirksomheder flytter arbejdspladsen derhen, hvor arbejdskraften er, siger Rasmus P. Rasmussen, tillidsmand i Babcock & Wilcox Vølund i Esbjerg til Børsen.

Godt 37 procent af 555 tillidsrepræsentanter vurderer ifølge analysen fra Dansk Metal, at deres virksomhed har vanskeligheder med at skaffe faglærte som for eksempel smede og industriteknikere.

Og tillidsmændene har fingeren på pulsen ifølge metalforbundets cheføkonom, Allan Lyngsø Madsen. De ved, hvad der sker ude på virksomhederne.

- Hvis vi ikke politisk øger indsatsen og gør mere for at imødegå flaskehalse, så er konsekvensen, at vi ikke for alvor kommer til at ride med på opsvinget, fordi vi mangler medarbejdere med nøglekompetencer i industrien, siger cheføkonomen til Børsen.

En direktør for en metalvirksomhed i Vejle fortæller til avisen, at den har svært ved at opfylde kundernes ønsker om leveringstid og "dagligt må takke nej til ordrer" på grund af manglen på arbejdskraft.

/ritzau/

Dagens Gossip