Dansk mixeddouble klar til All England-finalen

Skrevet af admin

12/03/2016

Dagens topnyheder

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen har for første sammen slået sig til finalen i den traditionsrige badmintonturnering All England.

I semifinalen lørdag besejrede den danske mixeddouble det engelske par Chris og Gabrielle Adcock med 21-13, 22-20.

I andet sæt vandt danskerne kampen efter syv point i træk.

- Det er kæmpe stort. Vi har drømt om denne finale i mange år, og så lykkes det i en sæson, hvor optakten ikke har været god. Jeg er stolt over, at vi kan blive ved at finde de ressourcer frem, siger Joachim Fischer på TV2 Sport.

Han og Christinna Pedersen viste ud over den vilde fight også meget overbevisende spil undervejs og skal i finalen møde indoneserne Praveen Jordan og Debby Susanto.

I semifinalen besejrede indoneserne turneringens topseedede kinesiske par.

På papiret var danskerne favoritter i semifinalen mod Chris og Gabrielle Adcock, i det danskerne har vundet samtlige af de to pars tre indbyrdes opgør. På den anden side var englænderne på hjemmebane og havde størstedelen af publikum i ryggen.

Ikke desto mindre var danskerne iskolde og lagde ud som lyn og torden og bragte sig med bundsolidt og opfindsomt spil hurtigt på 9-3 og siden 12-5 i første sæt.

Englænderne indledte et voldsomt comeback og kom på 10-12, før Joachim Fischer med et smash direkte på Chris Adcocks serv stoppede den engelske stime. Danskerne fortsatte med turboen i bund til 17-10 og lukkede sættet på første sætbold.

Danskerne er seedet som nummer fem i turneringen, mens hr. og fru Adcock er seedet syv. Ingen af de to par havde afgivet sæt i de tre kampe frem mod semifinalen, og i kvartfinalen sendte "The Adcocks" endda turneringens andenseedede par ud.

Mod den danske gode defensiv og livlige offensiv fik englænderne altså hurtigt ødelagt den statistik.

I andet sæt sadlede englænderne imidlertid om rent taktisk og tog teten med en 8-4-føring. Den blev til 13-8, 19-11 og 20-15, før danskerne indledte det vilde comeback og udlignede til 20-20.

De to danskere holdt pedalen i bund, kom på 21-20 og vandt opgøret på første matchbold efter en duel, der i sig selv var en finaleplads værdig.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi ikke kunne få spillet til at hænge ordentligt sammen i andet sæt, men jeg havde hele tiden på fornemmelsen, at vi kunne hente dem.

- Matchbolden følte jeg egentlig, at vi havde vundet et par gange, men til sidst lykkes det, siger Joachim Fischer på TV2 Sport.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen har tidligere vundet OL-bronze og VM-bronze sammen. All England-finalen afvikles søndag.

/ritzau/