Dansk modebranche i fuld vigør

»De eksporttal, vi har set for årets første fem måneder, tegner lovende,« siger Michael Hillmose, der er international chef hos Dansk Mode & Textil.

Ifølge branchens undersøgelse forventer over halvdelen af de adspurgte modevirksomheder fremgang i salget af andet halvår af 2013. Sammenholder man det med de seneste eksporttal, mener Michael Hillmose, at optimismen er begrundet.

»Når branchen samlet oplever en fremgang på næsten ti procent i Tyskland (i forhold til samme periode sidste år, red.), som er vores klart vigtigste eksportmarked, giver det grund til optimisme. Og salget til Storbritannien er steget med næsten 15 procent, hvilket er overordentligt positivt. Samtidig er der fortsat et stort potentiale på begge markeder, så vi tror på, at branchen kan leve op til de positive takter for første halvår,« siger Michael Hillmose.

Den danske modebranche er overordentlig afhængig af eksporten. Derfor hæfter Dansk Mode & Textils administrerende direktør, Thomas Klausen, sig også ved de seneste tal: »Den danske modebranche er en af landets stærkeste eksportbrancher. Den bidrager ikke alene til vækst og arbejdspladser i Danmark. Dansk mode er også med til at brande Danmark i udlandet,« siger han.

Copenhagen Fashion Week foregår i dagene 7.-11. august 2013, og det forventes, at 45.000-50.000 modeprofessionelle gæster byens messer og shows. Næsten 2.000 brands udstiller på byens fire messer, hvor indkøbere fra hele verden kommer for at se og købe forår/sommer 2014 kollektionerne fra skandinaviske og internationale modefirmaer.

Dagens Gossip