Dansk mor i chok over populært børnespil: Fremmed bad 9-årig om at sende nøgenbilleder

Skrevet af Ane Sørensen

26/09/2016
Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock
Nu advarer Jeannette andre forældre.

Dagens topnyheder

Niårige Freia Kristensen fra Ørslev ved Vordinborg havde en ubehagelig oplevelse, mens hun sad og spillede på internettet lørdag formiddag.

Det skriver TV Øst.

Freia Kristensen spillede spillet MovieStarPlanet, hvor man skal klæde sin virtuelle karakter ud. Spillet har desuden en chatfunktion, hvor Freia plejer at skrive med sine veninder.

Men pludselig fik hun en besked fra en fremmed, der bad hende om at sende et nøgenbillede af sig selv. Freia fortalte sin mor Jeannette Kristensen, hvad der var sket.

- Jeg er rystet over, at det kunne ske. At nogen vil skrive sådan noget til børn er jo rystende. Jeg har talt med Freia om det flere gange, at det kan ske på nettet, så det var godt, at hun straks til til mig, siger Jeannette Kristensen til TV Øst.

Moderen Jeannette Kristensen tog billeder af beskederne, hvorefter hun slettede spillet fra telefonen.

Nu advarer den rystede mor andre forældre i et opslag på det sociale medie Facebook:

- En advarsel til jer forældre, som har børn, der spiller MovieStarPlanet. Her i dag har min datter fået en besked fra en anden bruger, at hun skal sende ham nøgenbilleder. På fucking MovieStarPlanet!! Han bliver ved med at prøve at overtale hende til at gøre det. Heldigvis kommer hun til mig i stedet og fortæller det. Selv derinde er der klamme stoddere.

- Der er bare lige, så I er obs på det.

Sådan skriver Jeannette Kristensen i sit opslag.

Vernon Jones, som er sikkerhedschef for MovieStarPlanet, kender godt til problemet. Derfor er der blevet lavet et såkaldt filtreringssystem, som skulle gøre sådan, at spillerne ikke kan sende nøgenbilleder til hinanden.

De oplysninger, som systemet fanger, bliver givet videre til politiet. Men desværre fanger opfanger systemet ikke alt. 

Personen, som skrev til Freia Kristensen, havde delt ordet ‘nøgen’ op i to - formentlig et kneb for at snyde systemet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer til, at forældre taler med deres børn om risikoen, og at man straks melder det til politiet, hvis ens barn bliver opsøgt.