Dansk motorsportschef: Verdensklasse af Magnussen

Dansk motorsport oplevede en stor lørdag, da 21-årige Kevin Magnussen sikrede sig mesterskabet i Formel Renault 3.5-serien med sejren i sæsonens næstsidste løb i Barcelona.

Sportschef i Dansk Automobil Sports Union (Dasu), Bo Baltzer Nielsen, hylder Kevin Magnussen efter dennes triumf i en af rugekasserne til Formel 1.

- Den måde, som Kevin satte det på plads på, det var bare klasse. Der var bare ingen tvivl.

- Kevin kunne godt have kørt taktisk og bare fået de point, der havde været nok, men han valgte at sætte det på plads på denne her måde, så det er verdensklasse, siger Bo Baltzer Nielsen.

- Det er det største Formel-mesterskab, en dansker nogensinde har vundet. Vi har haft mange gode enkeltplaceringer igennem tiden, men at vinde et mesterskab er der, hvor man viser, at man er en mester og ikke bare en bejler til et mesterskab, siger han.

I sæsonens hidtidige 16 løb er det blevet til 12 podieplaceringer og i alt fire løbssejre for Kevin Magnussen.

- Han har leveret på et konstant højt niveau. Han startede højt, og der blev han. Han var tålmodig, for i de løb, han ikke kunne vinde, der kørte han efter at få det bedst mulige resultat, og det var ofte i top-3.

- Kevin er blevet en meget moden kører nu, og han er klar til større opgaver, lyder det fra Bo Baltzer Nielsen.

Kevin Magnussen, der er søn af den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen, er rygtet til et sæde i netop Formel 1 i 2014.

I den henseende har Kevin Magnussen, der er tilknyttet Formel 1-giganten McLaren som reservekører, gjort alt rigtigt, mener Bo Baltzer Nielsen.

- Jeg tror, at selvom mesterskabet var glippet, så havde det ikke betydet noget. Han har vist det, der skal til inden denne weekend. Mesterskabet er bare prikken over i'et.

- Kevin har selv vidst, at det, som han manglede at bevise, det var stabilitet, altså at han var med i toppen og kunne vinde et mesterskab. Det satte han sig for at gøre i år, og det gjorde han, siger sportschefen.

Sæsonen slutter på søndag med endnu et løb i Barcelona.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip