Dansk musiker producerer musik på bagsædet af bil

På 24 timer skulle Tomas Barfod – kendt fra blandt andet grupperne Filur og WhoMadeWho – udvikle, optage, indspille og remixe et færdigt soundtrack, til den helt nye generation af bilen Toyota Auris .

- Jeg kan generelt godt lide udfordringer og frygtede ikke tidsgrænsen. Men jeg havde aldrig prøvet at lave musik i en bil. Så det gjorde det ekstra spændende, siger Tomas Barfod om den udfordring, mange andre ellers ville have løbet skrigende bort fra.

Men den anerkendte musiker, der bor og arbejder i Los Angeles i USA, tog altså udfordringen til sig og lagde en plan for døgnet, hvor soundtracket skulle blive til.

Han kørte rundt flere steder i Danmark i den nye Toyota Auris – både selv bag rattet og på bagsædet – for at finde indhold og inspiration til soundtracket.

Det medførte spontane optagelser undervejs af lyd fra bl.a. vejarbejde, vinduesviskere, havet, en skov i Nordsjælland, hos sin egen musikalske familie, hos sangerinden Liv Lykke og hos vennen og produceren Sekuoia.

Tomas Barfod blev fulgt af et kamerahold under hele turen rundt på de danske veje, og det intense døgn er klippet sammen til en videoføljeton i otte afsnit.

Her har man en unik mulighed for at få et sjældent indblik i den kendte elektroniske musikers skabelsesproces lige fra optagelse af lyde, samples og den kreative udviklingsproces.

Følg Tomas Barfods intense døgn på www.toyota.dk og se de otte afsnit her.

Se første afsnit af udfordringen nedenfor:

Dagens Gossip