Dansk NHL-keeper fortsætter sejrsrækken

09/11/2013

Ishockeylivet har aldrig været bedre for Frederik Andersen. Den danske målmand var igen på mål, da Anaheim tidligt lørdag morgen dansk tid vandt 6-2 hjemme over Buffalo Sabres.

Hjemme i Honda Center i Californien har Anaheim Ducks nu vundet syv kampe i træk, og klubben fra det sydlige Californien er bedst i NHL med 14 sejre i 18 kampe.

Den danske målmand reddede 25 af 27 skud på mål, og han har nu vundet alle sine første fem kampe i NHL. Det gør ham til den bedste debutant i klubbens historie.

For en gangs skyld var det dog ikke Frederik Andersen, som var kampens samtaleemne, men den canadiske forward Ryan Getzlaf, som scorede hattrick i første periode. Anaheim førte nemlig med 4-1 allerede i første periodepause.

Selv om han 14 gange tidligere i karrieren har scoret to gange, havde den tidligere olympiske mester og Stanley Cup-vinder aldrig tidligere scoret hattrick.

Frederik Andersen blev hentet til Anaheim, da svenskeren Viktor Fasth blev skadet i oktober. Siden da har danskeren været i målet i fem af holdets 12 kampe, hvor han har vist sig som en stærk erstatning og supplement til holdets faste målmandsduo.

Viktor Fasth forventes at træne med holdet igen i denne weekend, og så skal cheftræner Bruce Boudreau træffe en svær beslutning. Eksperter forventer dog, at det bliver den stærke dansker, som må sidde ude, når alle er skadesfri. I hvert fald indtil videre.