Dansk NHL-komet før VM: I orden med høje forventninger

Han har aldrig været med til et senior-VM, og det er mindre end to uger siden, han debuterede på landsholdet, men der er alligevel massive forventninger til Nikolaj Ehlers før ishockeylandsholdets VM-premiere mod Norge på lørdag.

Det 20-årige stortalent, der har haft en fin første sæson for Winnipeg Jets i NHL, bliver sendt direkte ind i førstekæden med Lars Eller og Jannik Hansen, som et tegn på, at også landstræner Jan Karlsson regner med topkvalitet fra den lynhurtige wing.

Det er helt på sin plads, mener Ehlers selv.

- Ja, det synes jeg. Jeg har haft en god sæson i NHL, og selvfølgelig er der mange, der har høje forventninger til mig. Det har jeg også selv, siger han efter torsdagens tidlige træning i Moskva.

- Jeg lægger dog ikke pres på mig selv og siger, at jeg skal score tre mål på lørdag, for det kommer højst sandsynligt ikke til at ske.

- I stedet skal jeg tage del i det spil, vi spiller her på landsholdet, og det betyder hårdt arbejde fra hele holdet, siger Nikolaj Ehlers.

Med sin teknik, kreativitet og enorme speed kan han være en spektakulær spiller, og alene hans evner i overtalsspil vil utvivlsomt være en forstærkning for det danske landshold.

Spørgsmålet er snarere, hvordan en mand, der har sine klare styrker i offensiven, kommer til at passe ind på et VM-hold, der kan komme til at spille med ryggen mod muren i flere kampe.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvem vi spiller imod, men der vil da komme kampe, hvor vi spiller langt mere i defensiven end i offensiven. Det er vi alle sammen klar over, og det må vi bare tage med, siger Nikolaj Ehlers.

Kampen mod nordmændene på lørdag bliver den første af syv gruppekampe.

Danmarks øvrige modstandere bliver Sverige, Rusland, Schweiz, Tjekkiet, Letland og Kasakhstan.

/ritzau/

Dagens Gossip