Dansk NHL-konkurrent skadet i Anaheim-nedsabling

07/01/2016

Anaheim Ducks' danske målmand Frederik Andersen har på det seneste mistet sin startplads i målet til den amerikanske opkomling John Gibson.

Gibson har stået en række gode kampe i løbet af december og januar, hvor Ducks har lukket meget få mål ind. Kun to scoringer har holdet fået imod sig i de seneste fire kampe.

Men i kampen natten til torsdag mod Toronto Maple Leafs var Gibson og Ducks rådvilde. Leafs førte 3-0 kort inde i tredje periode, hvor den unge målmand måtte udgå med en skade efter at være kollideret med Torontos Nazem Kadri.

Toronto vandt kampen 4-0.

Anaheim Ducks træner Bruce Boudreau siger efter kampen, at han endnu ikke kender omfanget af Gibsons skade.

Andetsteds i NHL var en anden dansker også i aktion.

Jannik Hansen og hans Vancouver Canucks fik en 3-2-sejr mod Carolina Hurricanes, og holdet hænger dermed på i kampen om slutspilspladserne i Pacific Division.

Det canadiske hold har nu 16 sejre og 25 nederlag. Ni af kampene er tabt i forlænget spilletid, hvilket er mest af alle i NHL.

Jannik Hansen måtte udgå sent i tredje periode efter en nærkamp, men det vurderes ikke at være en skade, der kommer til at holde ham fra isen i længere tid.

Washington Capitals er hidtil årets bedste NHL-hold. Holdet fra hovedstaden har vundet 29 kampe og kun tabt 7 i ordinær spilletid.