Dansk NHL-målmand giver konkurrent søvnløse nætter

Skrevet af admin

16/04/2014

Dagens topnyheder

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen har haft en stærk første sæson hos Anaheim Ducks i den nordamerikanske ishockeyliga (NHL).

Siden Andersen holdt målet rent i sin NHL-debut i oktober, har han været med til at sikre 20 sejre og har med sine præstationer rystet målmandshierarkiet i den californiske klub.

Svenske Viktor Fasth blev undervejs i sæsonen sendt til Edmonton Oilers, og den mangeårige topmålmand Jonas Hiller har måttet erkende, at han ikke længere er det ubestridte førstevalg i klubben.

På det seneste har schweizeren været helt ude af truppen, hvor Frederik Andersen og en anden NHL-debutant, John Gibson, har delt spilletiden.

- Jeg har haft nogle søvnløse nætter. Jeg har ikke været verdens gladeste person at være sammen med i den seneste tid. Bare spørg min kone, siger Jonas Hiller til nhl.com.

Det store spørgsmål er nu, om Hiller kommer tilbage på holdet til første slutspilskamp mod Dallas Stars natten til torsdag dansk tid.

Ifølge amerikanske medier tyder det dog på, at Andersen lige nu er førstevalget, og den tidligere Herning- og Frederikshavn-målmand er da også i anderledes højt humør end sin schweiziske kollega.

- Jeg glæder mig meget, siger Frederik Andersen om udsigten til den første playoff-kamp.

- Det er det, man spiller for hele sæson. Det, man arbejder for om sommeren. Når man kommer så langt, vil man også gerne nyde det. Vi har et stærkt hold, og vi kræver meget af hinanden, siger Frederik Andersen.

Manden, der skal afgøre målmandsspørgsmålet er Anaheim-træner Bruce Boudreau.

- Vi har tre gode målmand. John Gibson var en af ligaens bedste i sidste uge. Hiller er den etablerede, der har spillet det meste af året og de sidste fem år.

- Andersen er den eneste målmand, der har hentet 20 sejre i sin første NHL-sæson. Han har været fremragende, lyder det fra Bruce Boudreau.

16 hold har kvalificeret sig til NHL-playoff, der starter natten til torsdag.

Tre danske spillere er involveret. Ud over Frederik Andersen er det Peter Regin (Chicago Blackhawks) og Lars Eller (Montreal Canadiens).

/ritzau/