Dansk NHL-målmand får store stryg

13/03/2014

For bare et par uger siden syntes den danske NHL-målmand Frederik Andersen og hans klub Anaheim Duck urørlig i verdens bedste ishockeyliga.

Siden blev det til flere nederlag i træk, og natten til torsdag kom det hidtil største, da Anaheim i Calgary fik en øretæve på 2-7.

Frederik Andersen indledte kampen på bænken, men blev skiftet ind allerede efter 11 minutters spil, da holdets førstemålmand Jonas Hiller havde ladet tre mål gå ind på fem forsøg fra Calgary.

Den situation har Frederik Andersen før reddet til Anaheims fordel, men natten til onsdag måtte også danskeren indkassere flere mål. Det blev 0-4 inden første periode var slut, og Calgary kom også på 5-0 i anden periode, inden gæsterne fra Californien kom på måltavlen.

Anaheim er nu på andenpladsen i NHL med 93 point for 66 kampe. St. Louis er bedst med 95 point for 65 kampe.

I Vancouver vandt Jannik Hansen og Nicklas Jensen hjemme med 3-2 over Winnipeg efter straffeslagskonkurrence. Jannik Hansen stod for afleveringen, da holdkammeraten Alexandre Burrows udlignede til 2-2 midt i tredje periode.

Træner John Tortorella viste 21-årige Nicklas Jensen den tillid at gøre ham til en af Vancouvers tre skytter i straffeslagskonkurrencen.

Desværre misbrugte danskeren sit forsøg, men da holdkammeraten Chris Higgins var den eneste af de seks skytter, som scorede, vandt Vancouver alligevel.

Hjemme i Montreal var Lars Eller med til at tabe 1-4 til Boston. Til gengæld sad Peter Regin på bænken for Chicago, som ude tabte 2-3 til Colorado.

Chicago og Montreal ligger stadig lunt i forhold til en plads i slutspillet, mens det ser sværere ud for Vancouver. Grundspillet slutter den 13. april.