Dansk NHL-spiller indlagt på hospitalet

Hjernerystelse, skader på ansigtet og mistede tænder.

Den danske ishockeyspiller Lars Eller fik en hård medfart, da han efter en uhyggelig tackling i en playoff-kamp for Montreal Canadiens natten til fredag dansk tid måtte bæres fra banen og fragtes på hospitalet.

Midt i anden periode vendte Lars Eller sig om for at modtage en aflevering fra en holdkammerat, og han havde således ikke en chance for at se Ottawa Senators back Eric Gryba, der kom ind fra den blinde vinkel og sendte Eller i jorden med en skuldertackling direkte mod hovedet.

Den danske forward ramte isen med hovedet først og lå stille i et stykke tid, mens tv-billeder viste blodet fra hans ansigt farve isen rød.

Derefter forsøgte Lars Eller at rejse sig op, men han måtte opgive og blev derefter rullet af isen på en båre og kørt på hospitalet.

Montreal Canadiens oplyste efter kampen på Twitter, at Lars Eller har fået skader på hovedet og ansigtet, men at han er ved bevidsthed. Han skal dog tilbringe natten på hospitalet til observation.

Ottawa-backen Eric Gryba blev tildelt en matchstraf for tacklingen, og han kan fredag se frem til at skulle gennem en disciplinær høring, som skal afgøre, om han skal straffes yderligere.

Stillingen var 1-1, da Lars Eller måtte udgå, men Montreal Canadiens endte med at tabe kampen med 2-4.

Dermed er Ottawa Senators foran med 1-0 i kampe i første runde af NHL-slutspillet. Der spilles bedst ud af syv kampe.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip