Dansk øjenvidne i Paris: Vi følte os sårbare på gaden

Under aftenens venskabskamp mellem Frankrig og Tyskland på Stade de France i Paris lød der i første halvleg to store brag. Der gik dog et stykke tid, før folk fandt ud af, at bragene var en del af de angreb, der fredag aften har ramt den franske hovedstad.

Det siger den danske journalist Kenneth Djoeneri, der befandt sig på stadion.

- Vi hører to brag i første halvleg, og vi tror, at det er kanonslag. Men cirka midt i anden halvleg går det op for folk, at det, der sker i Paris, har karakter af terror, og at der er noget, der er helt galt, siger Kenneth Djoeneri til Ritzau.

Kenneth Djoeneri var på stadion sammen med en stor flok forretningsfolk, og han beretter om nogle hektiske minutter umiddelbart efter kampens afslutning.

- Da kampen bliver fløjtet af, er der nogle, der forlader stadion. Men efter omkring et kvarter begynder folk at storme ind på stadion igen og er febrilske og skriger.

- Da vi kommer ud, bemærker jeg, at der ikke er særlig meget uniformeret politi ude foran stadion. Og derfor havde jeg en følelse af, at jeg hellere ville blive på stadion end at gå ud på gaden, siger Kenneth Djoeneri.

- Det føltes som om, at lige så snart vi var ude fra stadion, der var vi lidt mere sårbare. Det var i hvert fald den følelse, der ramte mig, siger Kenneth Djoeneri, der nu er tilbage på sit hotel i det 20. arrondissement i Paris.

/ritzau/

Dagens Gossip