Dansk øjenvidne: Jeg så folk blive sprængt i luften

Han havde tilbagelagt små 42 km af løbet og manglede ikke mere end 2-300 meter, da han hørte det første øredøvende smæld.

»Som der altid er ved denne slags begivenheder, var der fyldt med tusindvis af glade og festlige tilskuere, der hepper og råber på løberne. Jeg er selvfølgelig glad for at være tæt på målstregen, men der hører jeg pludselig en kæmpeeksplosion til venstre for mig. Jeg når lige et splitsekund at tænke, at det er fyrværkeri eller noget lignende for at fejre maraton-løbet, men så kommer der en ny eksplosion lige ved siden af mig,« siger Morten Sandlykke til BT.

»Jeg når lige at tænke, hvad fanden var det, og så bryder kaos løs - der opstår vild panik omkring mig. Folk skriger og græder, mens de flygter fra stedet.«

Med ét er smerter i ben og træthed glemt. I stedet ser Morten Sandlykke folk blive kastet over gelænderet til løbsbanen - revet igennem luften af den enorme eksplosion.

»Først var jeg ret fattet og fik kontaktet familien, som stod og ventede på mig, og sagt, at jeg havde det godt. Men så fik jeg en reaktion, hvor det gik op for mig, at jeg havde set folk blive sprængt i luften. Og så kom chokket og tårerne,« siger han.

Morten Sandlykke er til daglig administrerende direktør i softwarefirmaet Targit, der har hovedsæde i nordjyske Hjørring. Han har boet i Boston siden september sidste år - en by han indtil i dag har set som fredelig og rolig, og som han varmt har anbefalet til venner og bekendte.

Men med dagens tragedie er den opfattelse ødelagt. I hvert fald lige nu.

»Der skal ikke meget til at ændre på ens opfattelse af en by. Jeg ved godt, at jeg lige skal sove på det og have det lidt på afstand, men det er helt sikkert, at lige nu har jeg ikke lyst til at være her,« siger han.

Dagens Gossip