Dansk øjenvidne til terror i Paris: Sortklædt mand skød løs på café

Et øjenvidne fortæller, at en person i sortklædt tøj fredag aften skød fire mennesker på en café i Paris. Vidnet er danskeren Mark Colclough, der sammen med en ven var tæt på begivenhederne i den franske hovedstad.

- Det var en mand i sort militærtøj og maskingevær over skulderen. Det var fuldstændig overlagt, og han vidste, hvad han gjorde. Det kunne jeg se på den måde, han holdt geværet, siger Mark Colclough til TV2 News.

Mark Colclough fortæller, at han hørte 12-15 skud omkring den café, hvor han befandt sig.

- Han skød fire folk, der sad på caféen. Han stod fire-fem meter fra dem, og skød dem, og vi kunne se, at de døde, siger Mark Colclough.

Et andet dansk vidne, journalisten Kenneth Djoeneri, var inde og se aftenens fodboldkamp på Stade de France mellem Frankrig og Tyskland. I løbet af kampen lød der to store brag tæt på stadion.

- Først troede vi bare, at det var kanonslag, som der jo nogle gange er til fodboldkampe, siger Kenneth Djoeneri til TV2 News.

- Lige nu er det lidt hektisk hernede, og jeg kan også godt mærke, at jeg selv er lidt rystet.

Der er sket angreb flere forskellige steder i Paris og op mod 40 personer meldes dræbte. 60 mennesker holdes som gidsler i en koncertsal i byen.

/ritzau/

Dagens Gossip