Dansk økologi boomer

Væksten i det samlede økologiske areal var større i 2012 end i de foregående tre år, viser den årlige opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen.

Selv om fødevareminister Karen Hækkerup (S) glæder sig over fremgangen, så skal økologien fylde endnu mere i Danmark.

»Vi er på rette vej med stigningen i det økologiske areal i 2012, men det er ikke nok. Der skal mere økologi på markerne og i danskernes maver. Derfor har regeringen i regeringsgrundlaget sat et ambitiøst mål om at fordoble det økologiske areal frem mod 2020,« siger hun i en pressemeddelelse.

Eksporten af økologiske produkter har ifølge Karen Hækkerup rundet en milliard kroner årligt, og det er mere end en fordobling siden 2007.

»Økologi er en af måderne, vi kan gøre landbruget grønnere på - samtidig med, at vi bevarer danske arbejdspladser og skaber vækst i udkantsområderne,« siger Karen Hækkerup.

Fødevareministeren glæder sig desuden over, at bestanden af økologiske grise i 2012 nåede op på cirka 232.000, hvilket er en fremgang på 73 procent i forhold til i 2007.

»Danmark har fået mange flere økologiske grise de seneste år, men der er plads til endnu flere. Noget tyder på, at danskerne har taget budskabet om, at økologi er lig med gladere grise til sig. Det er dejligt, at mange forbrugere ikke nøjes med at købe økologiske havregryn og gulerødder, men nu også vælger økologi, når de står ved køledisken,« siger Karen Hækkerup.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip