Dansk økonomi voksede kun svagt i andet kvartal

Det gik fremad for dansk økonomi i andet kvartal, men det var ikke meget.

Bruttonationalproduktet, BNP, steg 0,2 procent i perioden april til juni, oplyser Danmarks Statistik i en foreløbig opgørelse, der er korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving.

- Der var små positive bidrag fra produktionen i blandt andet industrien, bygge og anlæg og råstofindvinding, skriver statistikerne.

Ifølge cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank er tallene en lille positiv overraskelse, da der på forhånd havde været tegn på, at økonomien ville skrumpe en anelse.

Ifølge en rundspørge foretaget af Ritzau Finans var den almindelige forventning blandt økonomerne, at BNP ville være uændret.

Steen Bocian hæfter sig ved, at det primært er fald i importen og lageropbygning, der får BNP til at vokse, og det er ikke som sådan et tegn på økonomisk fremgang.

- Det var kun investeringsaktiviteten, som gav et løft i den økonomiske aktivitet. Man kan med andre ord ikke tale om gode tal for dansk økonomi - de var blot lidt bedre end frygtet, skriver Bocian i en kommentar.

- Selvom BNP kun steg svagt og af de forkerte årsager, hvilket naturligvis er bekymrende, så skal man omvendt heller ikke overdrive bekymringen. Efter vores vurdering sætter dagens tal ikke spørgsmålstegn ved opsvinget i dansk økonomi, tilføjer han.

Ifølge Danske Banks opgørelse er der tale om den længste periode med ubrudt vækst i dansk økonomi siden årtusindskiftet. Økonomien har vist fremgang otte kvartaler i træk, hvis dagens foreløbige tal holder.

Usikkerheden ved tallene er ifølge Danmarks Statistik på 0,5 procentpoint i både positiv og negativ retning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip