Dansk OL-hold vokser med tre maratonløbere

Når de 42.195 meter skal tilbagelægges ved OL i Rio de Janeiro, bliver det i både mændenes og kvindernes konkurrence med dansk deltagelse.

Fredag er Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister og Jessica Draskau-Petersson nemlig udtaget til OL og skal repræsentere Danmark i maraton.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark i en pressemeddelelse.

Bemærkelsesværdigt er det, at 24-årige Abdi Ulad blot to gange i sin karriere har gennemført et maratonløb. Hans plan var da også, at han skulle kvalificere sig til OL på en noget kortere distance.

- Maraton har hele tiden være vores plan B. Jeg mener, at jeg er for ung til at løbe så langt, og at jeg ikke er færdigudviklet som løber.

- Men siden 2012 har jeg hele tiden haft en plan om at komme til OL, hvad enten det var på 10.000 meter eller maraton, siger Abdi Ulad, der flygtede til Danmark fra Somalia som 11-årig.

Han håber at kunne slutte blandt de 20 bedste i Brasilien.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, forventer, at man kommer til at høre meget mere til Abdi Ulad i fremtiden.

- Det første OL, man deltager i, er altid specielt, og han kan forhåbentlig suge en masse erfaring til sig, som kan blive værdifuldt fremover. Han har talentet til at være med i mange år endnu, siger Lone Hansen.

Heller ikke Anna Holm Baumeister har stor maratonerfaring. Hun kvalificerede sig i oktober i Frankfurt, da hun løb sit dengang tredje maratonløb i karrieren.

38-årige Jessica Draskau-Petersson har til gengæld været med til OL for Danmark før. I 2012 blev hun nummer 40 ved legene i London. Siden dengang har hun blandt andet forbedret sin personlige rekord på distancen.

Mændenes maratonløb afvikles på sidstedagen af OL, søndag 21. august, mens kvinderne løber søndagen inden.

/ritzau/

Dagens Gossip