Dansk OL-vinder skal i krig mod Cavendish om OL-billet

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

Der er prominent modstand til Lasse Norman Hansen, når den danske banerytter lørdag og søndag skal skrabe point sammen i spillet om en OL-billet i omnium.

Blandt konkurrenterne på banen ved World Cup-stævnet i Hongkong finder man nemlig supersprinteren Mark Cavendish, der i en årrække har hørt til blandt verdens hurtigste landevejsryttere.

Briten forsøger at kvalificere sig til OL som banerytter i erkendelse af, at landevejsruten i Rio de Janeiro er alt for kuperet til, at han kan gøre sig gældende udendørs.

Men den skrappe modstand er ikke nødvendigvis en ulempe for Lasse Norman Hansen, mener Danmarks assisterende banelandstræner, Martin Lollesgaard.

- Vi skal håbe på, at de typer kan være med til at gøre det afsluttende pointløb ekstra hårdt.

- Lasse er normalt enormt stærk i den disciplin, og det ville være godt, hvis det blev et hårdt løb. Det gør, at de hurtige banesprintertyper bliver kvalt. Det ville kun være til vores fordel, vurderer Martin Lollesgaard.

Mens Cavendish er eneste store landevejsnavn til start i Hongkong, kommer Lasse Norman Hansen formentlig til at støde på blandt andre Sky-sprinteren Elia Viviani ved VM og OL.

Men selv om man har en flot liste af sejre på asfalten, kan man ikke uden videre rydde al modstand af vejen mod banespecialisterne.

- De kommer ikke til at køre Lasse rundt i manegen. Han har kørt mod Viviani flere gange, og han tabte kun EM-guldet, fordi han dummede sig til sidst. Lasse står godt til dem, det er hans liga, siger Martin Lollesgaard.

World Cuppen i Hongkong er præget af mange afbud, men Danmarks Cykle Union (DCU) har alligevel sendt Lasse Norman Hansen af sted, fordi man ikke vil gamble med OL-billetten, der endnu ikke er kørt i hus.

Danmark er lige nu tredjebedste europæiske nation i kvalifikationen, hvor en plads i Europas top-otte rækker til at komme med til Rio.

Men pointforskellene er ikke store, og derfor tager DCU ingen chancer.

- Hvis Lasse styrter og udgår, og det samme sker ved VM, så er vi fortsat ret udsat, siger Martin Lollesgaard.

Den assisterende landstræner dæmper forventningerne til den danske OL-guldvinder, fordi Lasse Norman Hansen ikke helt af basisformen på plads. En placering blandt de otte bedste i Hongkong vil være tilfredsstillende.

Den første af de seks omnium-discipliner skydes i gang natten til lørdag dansk tid.

/ritzau/