Dansk oliefirma mistænkt i svindelsag for millioner

Skrevet af admin

24/10/2014

Dagens topnyheder

Flere personer i et oliefirma er sigtet for at have stået bag bedrageri for millioner af kroner. Det skriver både TV2 Finans og Børsen. Rigsadvokaten bekræfter sagens eksistens over for Ritzau.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), også kendt som Bagmandspolitiet, der har sigtet personerne for svindel med et større et-cifret millionbeløb eller et mindre tocifret millionbeløb, erfarer TV2 Finans.

Hos Bagmandspolitiet vil anklager Marie Tullin ikke kommentere sagen. Men kommunikationschef hos Rigsadvokaten Mikkel Thastum bekræfter over for Ritzau, at der arbejdes med sagen.

Han oplyser, at efterforskningen fortsætter og bekræfter også, at politiet har foretaget ransagning for at underbygge sagen.

- Jeg kan konstatere, at der har været ransagning. Hvor meget og hvor lidt, kan jeg ikke sige noget om. Det er alt for tidligt at sige, om der skal rejses tiltale, eller om det smuldrer. Det kan vi ikke sige noget om endnu.

Ifølge borsen.dk er det folk fra den absolutte top i olieselskabet, der tilsyneladende i en lang periode har snydt en stor kunde. Borsen.dk skriver desuden, at både selskabet og tre topfolk er sigtet for "bedrageri af særlig grov beskaffenhed".

Svindlen skal være gået ud over et udenlandsk selskab.

Mikkel Thastum vil fredag ikke oplyse hvor mange, der er sigtet i sagen.

Spørgsmål: Har I mørkelagt sagen?

- Når det bare er en sigtelse, er det ikke noget, vi sådan går rundt og underholder med. Men det er ikke anderledes end i mange andre sager, den er ikke mere mørkelagt end andre sager.

TV2 Finans' kilder siger, at undersøgelserne har stået på siden foråret, og at der forestår yderligere et par måneders arbejde, før politiet når til en konklusion.

Ved et retsmøde har en dommer nedlagt forbud mod offentligt at identificere de sigtede direkte eller indirekte. Men det er ikke sket på Bagmandspolitiets foranledning.

- Det er sjældent os, der beder om navneforbud, siger Mikkel Thastum.

/ritzau/