Dansk optur: Italien og Tjekkiet hjalp Olsens tropper

Det er kampen mellem Tjekkiet og Italien, det handler om. Fredag aften mødtes de to nationer i Prag i en kamp, som tjekkerne - set med danske øjne - ikke måtte vinde. Inden kampen lå Tjekkiet to point foran Danmark på tredjepladsen i VM-kvalifikationsgruppe B. Nu er afstanden tre point, og Danmark har en enkelt kamp i hånden. 

De to hold spillede nemlig 0-0 i en kamp med blot to højdepunkter. Det ene kom, da Italiens enfant terrible, Mario Balotelli, lidt ufortjent fik sit andet gule kort. Balotelli havde ganske vist armene højt oppe i en duel, men at det skulle koste ham en udvisning, var en smule unødvendigt.

Det var det også, da Tjekkiets Petr Jiracek få minutter før tid sparkede på stolpen fra to meters afstand. Bundesliga-spilleren var helt fri, men synet af Gianluigi Buffon i det italienske mål blev for meget for midtbanemanden.

Da heller ikke Daniel Kolar i overtiden ville ramme Buffons mål, sluttede kampen uden mål.

Det er en god nyhed. Ikke kun fordi Tjekkiet ikke slap væk, men også fordi Italien fortsat har alt at spille for. De azurblå fører ganske vist puljen, men da de ikke fik sejren i Prag, kan de ikke vide sig sikre på at slutte på førstepladsen inden deres to kommende kampe. Her møder italienerne Danmarks to største konkurrenter til andenpladsen, Bulgarien og Tjekkiet - endnu engang.    

Dagens Gossip