Dansk orienteringsløber laver topresultat i world cup

06/06/2015

Orienteringsløberen Emma Klingenberg er tilsyneladende ved at finde formen inden VM, der bliver afviklet i Skotland senere på sommeren.

Den tidligere juniorverdensmester imponerede lørdag eftermiddag ved at blive nummer to i world cup-afdelingen i Lysekil i Sverige, der var sidste alvorlige styrkeprøve før verdensmesterskabet.

På sprintdistancen sluttede fynboen syv sekunder efter den svenske vinder, Tove Alexandersson, der løb de 3,4 kilometer på 13 minutter og 22 sekunder.

Alexandersson er i gang med en flot sæson og fører også i den samlede world cup-stilling.

Emma Klingenberg var ikke den eneste dansker, der viste gode takter i Sverige. Også Maja Alm blandede sig i topstriden, da hun sluttede på fjerdepladsen - 18 sekunder efter schweizeren Judith Wyder, der kom i mål som nummer tre.

Begge de danske løbere kan gøre sig håb om at blande sig i medaljestriden ved VM, hvor Maja Alm har en bronzemedalje fra sidste år at forsvare.