Dansk Oscar-vinder dagen derpå: Gør det igen næste år

Mandag morgen vågnede den danske instruktør Anders Walter med en Oscar på natbordet på sit hotelværelse på Sunset Marquis i Hollywood.

Det er stadig ikke helt sunket ind, at den virkelig er hans. Men natten til mandag dansk tid, var det hans kortfilm "Helium" der tog statuetten ved prisuddelingen.

Dagen derpå prøver han at sætte lidt ord på oplevelsen og på, hvad han husker bedst.

- Det er lige det øjeblik, hvor vi hørte Helium blive råbt op. Det var vildt, det var meget vildt. Det var en kæmpe forløsning og en ud af kroppen-fornemmelse af en art, siger Anders Walter til Ritzau.

- Jeg tænker især på der, hvor filmens titel bliver kaldt, og vi går op på scenen. At stå deroppe med en Oscar i hånden, det var sindssygt, siger instruktøren, der fik et håndtryk og et kram af skuespilleren Matthew McConaughey backstage.

Men det, der var det allerbedste, var at få lov at dele oplevelsen med resten af holdet bag filmen.

- Det største for mig personligt var at komme tilbage til der, hvor danskerne var.

- Vi havde siddet nede ved podiet med vores koner, og havde ikke rigtig kunne fange de andre, så det at se de folk, der har været involveret i filmen, både skuespillerne og min bror, og kunne dele det med dem, det var stort, siger Anders Walter.

Selvom det hele endnu foregår i en tåge for den lykkelige Oscar-vinder, så ser han dog allerede frem mod næste år. Og han har en plan.

- Vi bliver nødt til at forsvare titlen næste år, siger Anders Walter, der har både en kortfilm og en spillefilm under udvikling.

Han er dog langt fra blevet forblændet af Hollywood.

- Jeg er vant til at lave film til ingen penge, og jeg bliver ved med at lave mine film, uanset om jeg får penge fra det offentlige eller ej. Jeg kører hårdt på, siger han og uddyber:

- Jeg drømmer jo bare om at komme hjem og lave nogle flere film. Jeg har ikke en eller anden drøm om, at jeg nødvendigvis skal lave et Hollywood-projekt.

- Jeg vil bare gerne lave film, der betyder noget for mig. Og det tror jeg, man skal holde fast i, for jeg tror, det er det, der har givet os en Oscar, siger han.

En Oscar kan dog åbne nogle døre, og de døre skal selvfølgelig afprøves.

- Vi vil prøve at køre alt det i Hollywood på et sidespor, for mit fokus er de to danske film, jeg er i gang med derhjemme.

- Men jeg har holdt møder herovre i 14 dage som nomineret, og bare det at være det, har åbnet mange døre. Så måske kan det åbne dobbelt så mange, når man har en Oscar i hånden.

Den gyldne statuette får i første omgang plads på Oscar-instruktørens to-årige datters værelse.

- Hun kan godt lide guld, og så kan hun give ham en kjole på. Jeg er ikke forfængelig med den, i hvert fald ikke i familiens navn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip