Dansk Oscarvinder: Det er helt euforisk

Det blev til en dansk Oscar, da uddelingen fandt sted natten til mandag i Los Angeles. Vinderen er den 36-årige Anders Walter, der står bag kortfilmen "Helium".

- Det er ret vildt, men jeg tror slet ikke, det er sunket ind endnu.

- Vi er blevet slæbt rundt herude bagved scenen til pressekonferencer og billeder, fortæller en forpustet Anders Walter over telefonen til Ritzau, før han endnu er kommet tilbage i sit sæde i Dolby Theatre, hvor uddelingen finder sted.

- Det er en euforisk fornemmelse, siger han.

På scenen fik han takket sin kone, Anne Klitten Andersen, og deres lille datter, Clara.

- Jeg havde forberedt talen, fortæller Anders Walter, der også fik takket Oscar-akademiet for at have kortfilmskategorien med ved uddelingen.

"Helium" handler om drengen Alfred, der er uhelbredeligt syg, men som sammen med en excentrisk rengøringsmand opfinder en fantasiverden, som han drømmer sig ind i.

Det er Anders Walters første Oscar-statuette, og der er én ting, der kommer bag på ham.

- Den er meget tungere, end jeg troede. Jeg har aldrig turdet røre ved en Oscar før, fordi det bringer ulykke, siger han.

- Men den har virkelig pondus, det er helt sindssygt, fortæller han.

De seneste dage har Anders Walter undslået sig de store fester i Hollywood, men efter showet vil han ikke holde sig tilbage.

- Jeg har ikke turdet drikke før nu, men nu er det fuldstændigt ligegyldigt, hvad jeg skal i morgen, det skal bare fejres, siger Oscar-vinderen.

Efter prisfesten fejrede han statuetten med de andre danskere på samme restaurant som Brad Pitt og Angelina Jolie. Og her greb han chancen.

- Jeg gik op til Brad Pitt med min Oscar i hånden og sagde, at jeg havde haft en fantastisk aften, men at den ville blive endnu bedre, hvis jeg kunne få lov at hilse på ham og give ham hånden.

- Det er ekstra lir at få lov til det. Og hvis ikke jeg gjorde det nu, hvornår skulle jeg så gøre det, siger Anders Walter og smiler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip