Dansk paramediciner i Orlando: Folk i byen står sammen

Skrevet af admin

13/06/2016

Mest læste i dag

Masseskyderiet på en natklub i Orlando har fået mange indbyggere i byen til at møde op for frivilligt at donere blod til behandlingen af de mange sårede.

Det fortæller den danske paramediciner og brandmand Carsten Kieffer, der bor og arbejder i den amerikanske by.

- Jeg har flere venner, der arbejder som sygeplejersker. Mange af dem er taget frivilligt på arbejde for at hjælpe med at tappe blod fra folk.

- Der er lange køer med folk, der vil give blod til de sårede, siger Carsten Kieffer.

Han var selv på arbejde på gerningstidspunktet, men kom ikke ind i den del af Orlando, hvor skyderiet fandt sted.

50 mennesker blev dræbt og mindst lige så mange sårede, da gerningsmanden åbnede ild med et semiautomatisk våben på en natklub, hvor mange homoseksuelle festede, natten til søndag.

Ifølge Carsten Kieffer er hadforbrydelser sjældne i Orlando, som han beskriver som en tolerant by.

- Det er en meget tolerant by. Vi kalder det kærlighedens by. Der er mennesker fra hele verden, og der er stort set aldrig problemer. Det er svært for os at forstå, siger han.

De kolleger, der har været igennem en såkaldt debriefing efter indsatsen ved skyderiet, har ifølge den 37-årige dansker fået at vide, at de ikke skal ændre noget som helst og forsætte med at holde øje med, om de ser noget mistænkeligt i bybilledet.

Og skyderiet ændrer heller ikke noget for Carsten Kieffer, der regner med at blive boende i byen, som han kom til for syv år siden fra Hvidovre.

- Jeg har det godt herovre og har en god karriere og familie, siger han.

/ritzau/