Dansk politi fældede leder af australsk pædofili-ring: Her er dommen

En ubehagelig sag om en tidligere medarbejder ved en afdeling for børneomsorg, der viste sig at være leder af en pædofili-ring i Australien, har nu fundet sin afslutning. 

Sagen så dagens lys, efter at dansk politi var stødt på ham, da de optrevlede en sag om pædofile i Europa. 

Shannon Grant McCoole havde erkendt sig skyldig i anklagerne om utallige overgreb på unge piger og drenge over en tre-årig periode, hvoraf nogle af dem var under hans beskyttelse gennem sit arbejde.

- Måden det blev gjort på og omfanget af handlingerne er afsporet og sygeligt i det ekstreme, lød det fra dommeren, Paul Rice, da han afsagde sin dom i dag, ifølge Guardian. 

- Det er ikke let for mig at sætte ord på, hvor grove dine handlinger er. Hvad der kunne få dig til at gøre det er ude over min fatteevne, sagde Paul Rice, der dog alligevel fandt frem til en sætning, han kunne beskrive overgrebene med. 

- Der er dem, der vil kalde det sygt, men jeg foretrækker at kalde det ondt og afstumpet, sagde dommeren, inden han afsagde sin kendelse, der lød på 35 års fængsel til Shannon Grant McCoole. 

Sagen begyndte at rulle, da dansk politi stødte på sexmonsteret i forbindelse med en efterforskning på en hollansk mand, der var i besiddelse af børneporno. 

Ved hjælp af metadata fra billederne, blev dansk politi ledt til Australien og Shannon Grant McCoole. 

En del af billederne, som dansk politi kom i besiddelse af, havde McCooles håndskrift på, så han kunne bevise, at det var ham der havde voldtaget børnene og taget billederne. 

De advarede herefter deres kollegaer i delstaten Queensland, der ransagede McCooles hjem, hvor de fandt hundredevis af billeder og videoer. 

Efterforskningen viste, at McCoole var leder af en ring af pædofile, der delte billeder af deres ugerninger på nettet, og han straffede andre med hård hånd, hvis de ikke delte nok materiale. 

Poltiet beslaglagde kameraer og harddiske, der viste, at han var aktiv indtil politiet bankede på hans dør. 

Læs mere om sagen her: Dansk politi fælder kæmpe international pædofiliring

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip