Dansk politi forbereder sig til svensk id-kontrol

Myndigheder og transportører i Danmark er langsomt ved at forberede sig på en ny virkelighed, hvis transportøransvaret også bliver virkelighed her i landet, ligesom det bliver i Sverige i det nye år.

Men hvordan og hvorledes det danske politi eller transportører helt præcis gør sig klar, hvis det samme skulle blive tilfældet i Danmark, vides endnu ikke.

Hos DSB har man ingen kommentarer mandag, blot at man følger situationen tæt, og hos politiet gør man det klart, at man er i gang med at planlægge, men ikke hvad.

- Rigspolitiet følger tæt, hvordan situationen udvikler sig, og vi planlægger for alle eventualiteter. Det er allerede kendt, at myndighederne har klargjort modtagelsescentre, der kan tages i brug, hvis behovet opstår.

- Men hvad der derudover planlægges for, har vi for øjeblikket ikke yderligere kommentarer til, skriver Rigspolitiet i en mail til Ritzau.

Sverige, der allerede har indført grænsekontrol, har annonceret, at transportøransvaret vil træde i kraft fra 4. januar 2016.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde mandag, at Danmark "er klar til at rykke, hvis det er nødvendigt".

Folketinget vedtog fredag i sidste uge den såkaldte transportøransvarslov. Den giver integrationsminister Inger Støjberg (V) mulighed for at pålægge transportører som DSB og Scandlines strafansvar, hvis de bringer udlændinge ind i Danmark uden gyldigt id.

DSB har meldt sig villig til at tage opgaven på sig, hvis det bliver nødvendigt. Selv om de også har understreget over for Ritzau, at det ikke er noget, de ønsker sig.

Og det er heller ikke en situation, som statsministeren ønsker sig, gjorde han klart mandag.

- Vi har brugt millioner af kroner på at brande København og Malmø som et sammenhængende byområde, og nu har svenskerne besluttet, at de 4. januar vil skille det bysamfund i to dele ved at lave identifikationskontrol, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip