Dansk politi leder efter formodet terrorist

Skrevet af admin

19/11/2015

Mest læste i dag

Dansk politi hjælper svenske kolleger med at lede efter en terrormistænkt mand, som politiet mener har haft terrorplaner mod Sverige.

- Vi er blevet bedt om at være opmærksomme på ham og kigger efter ham i Danmark, siger Lisbeth Jessen, leder af efterforskningssektionen ved Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet.

Dansk politi modtog anmodningen onsdag.

Ifølge svenske medier er der tale om irakeren Mutar Muthanna Majid. Han har siden tirsdag ifølge Ekstra Bladet været anholdt in absentia i Sverige.

Den svenske efterretningstjeneste Säpo mener, at han er medlem af Islamisk Stat, og at han kom til Sverige for nylig for at begå et terrorangreb i Europa.

Rigspolitiet har modtaget et billede af den mistænkte, og det er blevet sendt rundt til alle danske politikredse.

Lisbeth Jessen fra Rigspolitiet ønsker ikke at gå i detaljer med, hvilke instruktioner de enkelte politikredse har fået i forbindelse eftersøgningen af den formodede og måske farlige terrorist.

- Vi har et generelt forhøjet beredskab i Danmark, som vi følger, siger hun til Ritzau.

Hun opfordrer borgere, der må have set ham, til straks at ringe til 112.

- Lige som i andre sager, hvor man ser noget, der bekymrer en, skal man ringe til politiet. Hvis det ikke haster, skal man ringe 114. Men i sager som denne bør man ringe 112, siger hun.

Adspurgt hvor sandsynligt Rigspolitiet mener, det er, at manden opholder sig i Danmark, svarer Lisbeth Jessen:

- Det har jeg ikke nogen mening om, og det vil jeg ikke udtale mig om.

/ritzau/