Dansk politi optrevler kæmpe europæisk narkosag

To anholdte i Spanien, én i Frankrig, fire i Østjylland og i dag kl. 11 yderligere to i København.

Det er indtil videre resultatet af flere måneders omfattende efterforskning mod en stor, kriminel organisation som Østjyllands Politis afdeling for organiseret kriminalitet, i samarbejde med NECs Rejsehold, har stået bag. Organisationen mistænkes for at stå bag indsmugling og handel med adskillige kilo narkotika.

I en koordineret aktion mellem NECs Rejsehold, Københavns Politis og Østjyllands Politis afdelinger for organiseret kriminalitet er fem adresser i Københavnsområdet i dag blevet ransaget, og der er fundet et større pengebeløb og en mindre mængde narkotika.

To danske mænd på 29 og 30 år er blev anholdt og sigtet for handel af mere end otte kilo amfetamin.

De to mænd kædes sammen med fire andre personer, der den 9. januar 2013 blev anholdt og sigtet i samme sag i Østjylland.

Stor europæisk organisation
De anholdte i Danmark har, efter politiet opfattelse, i samarbejde med kontakter i udlandet importeret store mængder hash fra Malaga i Spanien til Danmark og sigtes for indsmugling af op mod tre tons hash.

I samarbejde med spansk politi blev der i sagen i december måned anholdt en 24-årig dansk-marokkaner i Spanien samt en Marokkansk statsborger.

Derudover er en engelsk statsborger blevet anholdt i Frankrig.  De sigtes alle for at have indsmuglet hash til Danmark, og har alle, efter politiets opfattelse, samarbejdet med den danske hovedmand, der er en af de fire fængslede i Østjylland. Det er hensigten, at de vil blive udleveret til strafforfølgning i Danmark.

- Der er tale om et stort, kriminelt netværk med mange tråde i flere forskellige lande - og altså også i Danmark. Vi har fulgt dem over længere tid, og det er kun takket være et fremragende samarbejde mellem os, NECs Rejsehold og internationale politimyndigheder, at det nu er lykkedes at få optrævlet organisationen. Dermed ikke sagt at vi er færdige, og jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen, siger lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Østjyllands Politi, fungerende vicepolitiinspektør Merete Olesen.

De anholdte i København vil i morgen formiddag blive fremstillet i retten i Aarhus med begæring om varetægtsfængsling.

Dagens Gossip