Dansk præst pressede teenager til at spise opkast på kirkelejr

Den danske præst, der er politianmeldt for angivelige sexkrænkelser af flere børn og unge i USA, har tidligere tvunget en dansk teenager til at spise opkast.

Til Randers Amtsavis forklarer lederen af Pinsekirken i Randers, Rune Kærlet, at den omstridte præst for 10 år siden vakte forargelse på en lokal kirkelejr.

Pinsekirken i Randers var blevet inspireret af den unge præst, der med stor succes formåede at tiltrække en del teenagere til en frikirke i Horsens.

- Derfor valgte en ungdomsleder at invitere ham op for at inspirere en gruppe af vores unge, siger Rune Kærlet til Randers Amtsavis.

Besøget, der foregik i 2006, efterlod den randrusianske pinsekirke med et stærkt indtryk af den unge præst – han fyldte 'ufatteligt meget', men bidrag samtidig med en række nye tiltag som roterende diskolamper, røg og musik i de kirkelige handlinger.

Kort tid efter besøget var der arrangeret en kirkelejr i Silkeborg, og en gruppe teenagere og unge ledere fra Pinsekirken i Randers valgte at tage med.

Men allerede på turens første aften viste det sig, at den unge præst, der i april måned blev anmeldt til det amerikanske politi for at have begået seksuelle overgreb mod to børn i USA, udviste en grænseoverskridende adfærd med de unge deltagere.

En af de unge ledere fra Pinsekirken i Randers ringede til Rune Kærlet med den chokerende besked om, at den karismatiske præst havde tvunget en teenager til at spise bræk.

Forgæves forsøgte den unge leder fra Randers at få den præsten til at stoppe den vanvittige leg med opkastet, men blev overtrumfet, og den efterfølgende dag blev fem biler sendt til Silkeborg for at hente de unge deltagere og ledere hjem til den kronjyske by.

Læs også: Tyv ville tømme båd for diesel - endte med afføring og opkast

- Nu har det været et ekstremt tilfælde med bræk, men at man i det hele taget benytter sig af gruppepres til at få teenagere til at gøre noget mod deres vilje er simpelthen så uetisk en adfærd, siger Rune Kærlet, der er træt af de personlige erfaringer med den sexanmeldte præst.

Den omstridte præst flyttede for nogle år siden til USA, hvor han nu er politianmeldt for seksuelle krænkelser af børn.

Både det danske og amerikanske politi er nu ved at efterforske sagen. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip