Dansk prinsesse: Dronningen tegnede på alt

Skrevet af admin

29/07/2014

Dagens topnyheder

Selvom man er fra en royal familie, er det ikke ensbetydende med, at der bliver ruttet med pengene.

Således delte dronning Margrethe og hendes to yngre søskende, prinsesse Benedikte og eks-dronning Anne-Marie skolebøger, da de var yngre, og for Prinsesse Benedikte blev bøgerne et håndgribeligt eksempel på, hvor kreativ hendes storesøster var.

For dronningen kunne nemlig ikke se et stykke papir uden at tegne på det.

- Det startede allerede i skolen. Dengang købte man jo sine egne bøger, og så gik de jo ofte i arv, fortæller prinsesse Benedikte.

- Når jeg fik nogle af min søsters bøger, så vidste man, at der var tegninger i. Det kunne være et vikingeskib eller andet, men der blev kun tegnet med blyant dog, røber prinsessen om dronningen, der allerede tidligt udfoldede sine kunstneriske talenter.

Selv har prinsesse Benedikte ikke samme evner, men hun hun nyder frugten af dronningens kreative arbejde.

- Jeg er ikke udøvende kunstner som Dronningen er. Men derfor kan man godt holde af kunsten. At have én udøvende i familien er fint, og vi har jo alle sammen glæde af de ting, dronningen skaber.

- Jeg har selv ting hængende, hun har lavet, hun har blandt andet foræret mig nogle collager. Hun er det, man ville kalde en multikunstner, siger prinsesse Benedikte.

Det kreative blod løber dog i familien.

- Nogle ting er arvelige, og min ældste datter Alexandra har arvet lysten til at male. Hun og min søster har ofte malet sammen på Gråsten Slot, når de har været der et par dage.

- Så går de op i haven med kunststaffelier, eller hvis vejret er dårligt, så har min søster sat et par krukker eller vaser op som en slags stilleben. Og det ved jeg, at min datter har haft mægtig glæde af og har syntes var rigtig morsomt, fortæller prinsesse Benedikte.

Newspaq