Dansk prinsesse: Jeg har ikke ballet-statur

For nylig uddelte prinsesse Benedikte, dronning Margrethe og dronning Anne-Marie en stor hyldest og pengecheck til jazzsangerinden Sinne Eeg og balletdanseren Andreas Kaas gennem dronning Ingrids Hæderslegat. Men selv om prinsesse Benedikte holder meget af ballet, har hun ikke selv gået med en drøm i maven om at blive danserinde, fortæller hun fra sin lejlighed på Amalienborg.

- Jeg har da fået balletundervisning som barn, men ligefrem at stå deroppe på scenen, det har jeg nu ikke haft ambitioner om. Og så tror jeg heller ikke, at jeg ligefrem har den rigtige statur til det, siger prinsesse Benedikte med et grin.

Balletten har været en del af tre royale søstres liv siden barndommen. Det var en stor glæde at fylde fem år, for først dér måtte man komme med i Det Kongelige Teater, husker prinsesse Benedikte, der er den mellemste i søskendeflokken.

- Dengang var det jo ikke fjernsynet, vi kiggede på for at blive underholdt. Det var vores lørdagsfornøjelse at gå i teatret, og det var så vidunderligt, kan jeg huske. Det tror jeg også, at mine to søstre vil være enige i, smiler prinsessen.

Det var hendes far kong Frederik den niende, der fik glæden ved scenekunst til at spire. Han elskede både duften og atmosfæren i teatret og kendte musikere, dansere og skuespillere i massevis. Det vakte prinsesse Benediktes nysgerrighed fra barnsben - særligt i forhold til ballet, hvor musikken og bevægelserne rører hende, forklarer hun.

- Efter vi havde set en forestilling i Det Kongelige Teater, gik vi hjem og dansede videre i dagligstuen, og det var herligt, genkalder den 71-årige prinsesse.

Men det blev aldrig til mere end nysgerrighed og glæde ved at se på teatrets danserinder. For ifølge prinsesse Benedikte er en karriere inden for ballet lang og hård, og for at blive god skal man starte tidligt. Dog er glæden ved dansen ikke falmet det mindste.

- Jeg nyder meget at se ballet, og når jeg har en aften fri i København, så går jeg meget gerne i Det Kongelige Teater, fortæller prinsesse Benedikte.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip