Dansk privathospital og tysk sundhedsklinik i banebrydende samarbejde

Privathospitalet Kollund har etableret et grænseoverskridende og banebrydende samarbejde med helse- og sundhedsklinikken, Gesundheitsklinik Stadt Hamburg, i St. Peter-Ording på halvøen Ejdersted i Nordfrisland i den nordligste tyske delstat, Slesvig-Holsten.

Fremover kan privathospitalets nyopererede patienter vælge at tage på rekreations- eller rekonvalescens-ophold på sundhedsklinikken. Tilsvarende kan sundhedsklinikkens patienter vælge at blive undersøgt, MR-scannet og eventuelt opereret på privathospitalet Kollund.

Gesundheitsklinik Stadt Hamburg er specialiseret i medicinsk og terapeutisk behandling og efterbehandling af øre- næse- halslidelser, sygdomme i luftvejene, hjerte- karsygdomme, problemer i bevægeapparatet, urologiske lidelser samt tinnitus, overvægt og psykosomatiske lidelser.

Privathospitalet Kollund beskæftiger sig primært med idrætsskader, rygkirurgi, plastikkirurgi, urologi, gynækologi, kardiologi, endoskopi og anæstesiologi.

Cheflæge på Privathospitalet Kollund, Carsten Bruun, fortæller, at rekreations- eller rekonvalescensophold efter operation eller alvorlig medicinsk sygdom er almindeligt anerkendt i det tyske sundhedssystem:

- Det er generelt en rigtig god investering for patienterne bliver hurtigere raske, simpelthen. Nøgleordene er hvile, omsorg og tid til at komme til kræfter. Hos vores samarbejdspartner fokuseres der desuden på det hele menneske, hvor de supplerer med undervisning, mindfulness og individuelt tilrettelagte planer for kost, motion og genoptræning, siger han.

Der er etableret en kørselsordning for nem og praktisk transport af patienter imellem privathospitalet og sundhedsklinikken.

Dagens Gossip