Dansk racerkvinde triumferer i USA

Skrevet af admin

30/08/2015

Dagens topnyheder

Den kvindelige danske racerkører Christina Nielsen sikrede natten til søndag en stor triumf, da hun vandt en afdeling i GTA-klassen i sportsvognsserien Pirelli World Challenge. Det er første gang en kvinde vinder i løbsserien.

Løbet blev kørt på Sonoma-banen i Californien, hvilket var samme sted, som danskeren debuterede sidste år.

Danskeren startede som nummer tre i det 50 minutter lange løb, men hun formåede at køre sin Aston Martin V12 Vantage frem som etter.

- Jeg føler, at det var en fuldt fortjent sejr, og jeg er så stolt af hele teamet, der leverede en fantastisk indsats. Jeg var i nogle tætte kampe og vandt på grund af min "racecraft", som jeg uden tvivl har udviklet meget denne sæson.

- Det var virkelig hårdt og tæt, men jeg bevarede roen, og jeg var så glad og lettet, da jeg passerede målstregen, siger hun i en pressemeddelelse.

Christina Nielsen var eneste kvinde i løbet, og hun håber, at triumfen kan bane vej for, at hun bliver den første danske kvinde til at deltage i 24-timers løbet Le Mans.

Søndag aften kører hun weekendens andet løb i serien.

Danskeren kører også i Tudor-løbsserien, der er det amerikanske sportsvognsmesterskab. Den serie fører hun inden sæsonens sidste to løb.

/ritzau/