Dansk racerkvinde vinder i USA og udbygger føring

Christina Nielsen bliver ved med at imponere i sin racerbil. Søndag aften dansk tid vandt hun årets anden sejr i GTD-klassen i den amerikanske IMSA-serie, da sekstimersløbet på Watkins Glen i New York blev afviklet.

- Det er svært at lade være med at smile. Jeg troede ikke, vi ville stå her i victory lane. Det er helt fantastisk. En fantastisk holdindsats.

- Vi kørte fejlfrit. Teamet knoklede for at løse problemerne, og sammen med en stærk strategi fra dem endte vi som vindere, siger Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

- Vi havde en rigtig god bil. Den manglede topfart, men var stærk i særligt de hurtige sving. Men som da vi vandt på Sebring, så håndterede teamet problemerne korrekt, og de bragte os tilbage på vinderkurs, forklarer hun.

Kort inde i løbet var der ellers ikke meget, der tydede på, at Christina Nielsen sammen med holdkammeraterne Alessandro Balzan og Jeff Segal ville få mulighed for at kæmpe med om sejren.

Problemer med deres Ferrari fra Scuderia Corsa kostede tid både på banen og i pitten.

Christina Nielsen startede løbet i bilen og vandt hurtigt placeringer og var kommet op på fjerdepladsen, da bilens motor begyndte at sætte ud.

Scuderia Corsa forsøgte at reparere bilen, og Christina Nielsen kæmpede sig igennem løbets første timer, inden hun overdrog bilen til Jeff Segal efter to timers kørsel.

I mesterskabet fører Christina Nielsen og holdkammeraterne nu med 162 point, 13 point foran et hold fra Porsche.

Jan Magnussen sluttede på syvendepladsen i GTLM-klassen i sin Corvette. Det lykkedes dermed ikke for Jan Magnussen og Antonio Garcia at gentage 2014-sejren på Watkins Glen.

- Vi kører for at vinde, og en syvendeplads vil vi naturligvis aldrig være tilfredse med.

- Ikke desto mindre var det, hvad vi kunne opnå. Vi gav den alt, hvad vi kunne, men vores konkurrenter var bare hurtigere. Mere er der desværre ikke at sige til det.

- Det er ret åbenlyst, at vi er begyndt at mangle fart. Især efter Le Mans. Men vi har også oplevet små fremskridt denne weekend. Vi har stadig masser af arbejde foran os, lyder det fra Jan Magnussen.

Næste løb for Christina Nielsen og Jan Magnussen er på Mosport-banen i Canada i den kommende weekend.

/ritzau/

Dagens Gossip