Dansk ro-chef: Ærgerligt vi skal snakke om sygdom

Skrevet af admin

01/08/2016

Mest læste i dag

Hos det danske landshold i roning har man forholdsregler på grund af det forurenede vand ved OL i Rio.

Ro-konkurrencerne ved OL foregår i vandet i Rodrigo de Freitas-lagunen, som er markant forurenet. Mandag beskrev nyhedsbureauet Associated Press (AP), at OL-vandet generelt er så forurenet, at både udøvere og turister risikerer at blive syge.

Sportschefen i Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen, maner dog til besindighed, selv om man tager de seneste oplysninger alvorligt.

- Det er ærgerligt, at vi skal diskutere risikoen for bakterier og sygdomme i stedet for det sportslige ved så stor en begivenhed. Rent visuelt er der ikke noget at bemærke i lagunen.

- Der er ikke døde fisk eller affald, men det er jo klart, at man skal tage det seriøst, at der er nogle forhold her, som gør, at man kan blive syg af det, siger Lars Christensen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at man på det danske landshold har taget en række forholdsregler og sat roerne ind i situationen.

AP har gennem 16 måneder fået undersøgt det vand, som blandt andet roere, sejlere og svømmere i åbent vand skal konkurrere i, og resultatet har været, at vandet fortsat er meget forurenet.

De seneste oplysninger får dog ikke den danske sportschef til at ændre noget i forhold til de danske roere.

- Jeg ser ikke noget nyt i den rapport, der er kommet frem, i forhold til hvordan vi vil håndtere det her. Så vi vil fortsætte med at sige til roerne, at de skal være ekstra omhyggelige med hygiejnen, så de undgår bakterier og virusser, siger Lars Christensen.

De danske roere har fået forskellige vaccinationer efter anbefaling fra Danmarks Idræts Forbund (DIF) og Team Danmark. Samtidig skal de vaske deres tøj dagligt, bruge håndsprit og sæbe ofte.

De har også fået besked på ikke at stikke fingrene i munden, når de er på vandet.

Danmark er repræsenteret med seks både ved OL i Rio. Det er det største, danske antal i 70 år.

/ritzau/