Dansk rockband: Vi er blevet mere nervøse

Skrevet af admin

14/06/2015

Dagens topnyheder

Det var starten på en succeshistorie, da Ulige Numre over natten blev landskendte med nummeret "København". Det er nu fire år siden, og siden dengang er det blevet til to album og adskillige hits for det danske rockband, der har langt over hundrede koncerter på repertoiret. Alligevel bliver de erfarne rock-drenge stadig ramt af nervøsitet, når det skal på scenen.

Det fortæller bandets forsanger og ene guitarist, Carl Emil Petersen, da Ritzau Fokus møder ham inden dagens koncert på festivalen NorthSide i Aarhus. 

- Jeg synes, man skal være tændt, når man går på. Hvis man ikke kan mærke noget, er der noget galt. Man skal glæde sig over, at der kommer så mange mennesker, og at de glæder sig til at dele oplevelsen med én, og det har man bare at være nervøs over. Ellers er man blevet for cool, siger han.

Og selvom rockbandet har opbygget en masse koncerterfaring, så vokser nervøsiteten faktisk.

- Jeg tror, vi var mindre nervøse i starten, fordi vi var lidt ligeglade med det hele. Vi drak også lidt før koncerterne, da vi var yngre, siger Carl Emil Petersen og fortsætter:

- Det hele var bare en fest de første to år. Nu er vi blevet mere seriøse omkring vores shows. Vi vil gerne have, at det lyder endnu bedre, siger han og understreger, at han ikke synes, at bandet bliver hindret af deres nervøsitet, men at det virker som en god motivation for dem.

- Vi er blevet mere seriøse, fordi når man spiller på de her store scener med god lyd, så bliver man udstillet, hvis der kommer et million dollar rockband og skal spille efter os, og vi ikke har spillet godt. Så vi kan lige så godt fyre den af, siger Carl Emil Petersen og fortæller, at bandet dog alligevel godt kan finde på at drikke en enkelt øl inden koncerten.

- Det er lidt, hvad vi føler for. Men vi skal bare være klar på, at jeg skal ind og synge i en time med fuld energi, så jeg kan heller ikke være i dårlig form. Jeg bliver da også nødt til at spille noget fodbold engang imellem for netop at holde mig i form, griner han.

Ulige Numre spiller søndag på Northside klokken 14.00. Derudover spiller bandet også i Skanderborg til Smukfest og til Musik i Lejet denne sommer.

/ritzau/FOKUS