Dansk roer fuldstændig overlegen ved VM

Den dobbelte verdensmester Henrik Stephansen fik en fremragende start på VM i Sydkorea, da den 25-årige dansker søndag roede sig i kvartfinalen i letvægtssinglesculler.

Stephansen vandt sit indledende heat i en tæt duel med franske Jeremie Azou, der sandsynligvis er en af danskerens største konkurrenter til guldet.

Det var helt tæt mellem de to, men til sidst lykkedes det Stephansen at få sin båd foran Azous.

Danskeren vandt i tiden 6.56,61 minutter og var 14 hundreddele af et sekund hurtigere end franskmanden. Slovenske Rajko Hravat blev treer i tiden 7.22,98 minutter, mens resten af deltagerne var langt over et halvt minut efter danskeren.

Henrik Stephansen er et af Danmarks allerstørste medaljehåb i Sydkorea, efter at han i 2011 og 2012 blev verdensmester.

Både de danske herrer og damers letvægtsdobbeltsculler var også i vandet i Chungju, men ingen af dem formåede at kæmpe sig i semifinalerne.

Både Andrej Lawaetz Bendtsen og Steffen Bonde samt Christina Pultz og Helene Nygaard Olsen skal derfor ud i et opsamlingsheat på tirsdag, hvor de skal kæmpe om en plads i semifinalerne.

Mandag skal fire danske både i vandet, blandt andet letvægtsfireren, der ligesom Henrik Stephansen er et af Danmarks medaljehåb.

/ritzau/

 

Dagens Gossip